De Killer Queen was ooit één van de meest succesvolle boksclubs uit onze contreien. Plaatselijke vedetten als de Moes en Gentille maakten er furore met hun punch en linkse directe. In de jaren 80 ligt De Killer Queen op z’n gat en valt het ten prooi aan een groep krakers. Op dat dieptepunt van architecturaal verval begint het verhaal van, jawel: De Killer Queen

In het gekraakte pand heeft iedereen zijn taak, is het doel heilig en houdt sterke vrouw Bonnie het zootje ongeregeld in het gareel. Op een sputterende wc-pot na loopt alles gesmeerd. Of toch niet? Waar was Ballerino vannacht? Wanneer de timide Nummer Twee zich openlijk afvraagt waar zijn broer deze nacht gebleven is, worden een aantal krakers zenuwachtig. Een onverwacht bezoek van Gentille en zijn gendarmen verhoogt de angst in de groep. Een ontruiming is nakende. Toch sluimert het grootste gevaar voor de krakers niet buiten de muren van het pand, maar binnenin. Ballerino kan het moeilijk verdragen dat zijn laffe en stamelende broertje het goed kan vinden met Angelique, de stille nieuwkomer. En dan ontploft het gemeentelijk depot. Het sein voor commissaris Gentille om De Killer Queen met geweld binnen te dringen. In de chaos klinkt een schot.

Tien jaar later. Nummer Twee is een man op de dool. Al die tijd leeft hij als een kluizenaar in de donkere hoekjes van het voormalige kraakpand. Van Ballerino heeft hij niets meer gehoord. Tot op een dag zijn broer het verkrotte gebouw binnenstapt. Nummer Twee herkent Ballerino als het egoïstische machtsbeluste ettertje uit zijn kindertijd. De schellen vallen hem van de ogen, een oude wonde wordt opengereten. Maar ook bij Ballerino blijkt het verleden allesbehalve een afgesloten hoofdstuk. Een confrontatie tussen de twee broers is onvermijdelijk. Wie gaat als eerste knock-out tegen het canvas?

De Killer Queen vertelt en bezingt het verhaal van de broers Ballerino en Nummer Twee. Een muziektheaterstuk over macht en onmacht, over kraken en gekraakt worden, over gluren en begluurd worden, over liefde en jaloezie, over lust en onrust, over verstopte wc-potten en een oude Honda CT.

SPEL: Chris Bosschaert – Judith Bruneel – Simon Bruneel – Lennert Decuypere – Lore De Grande – Frauke Desplenter – Noortje Desplenter – Evelyn Dewagtere – Kimberly Doom – Bart Fiems –  Kaat Geldof – Rune Geldof –  Tijn Huylebroeck – Marijke Jonckheere – Mario Schreel – Sofie Sinnaeve –  Lore Vanbesien – Dieter Van Iseghem – Mark Vantieghem – Mathijs Van Zieleghem – Siegfried Vuylsteke – Aaron Willaert